Vancouver Update 23:00 uur

We naderen alweer het einde van de Olympische Spelen komende zondag zal in BC Place de spelen worden afgesloten met een sluitingsceremonie. Tot die tijd zijn er nog een aantal medailles die van eigenaar kunnen verwisselen. In deze post lees je een overzicht met de gebeurtenissen tot 22:45 uur.

Om 18.00 werd in Whistler de tweede afdaling bij de de slalom voor de vrouwen afgewerkt. De Duitse Viktoria Rebensburg won verrassend. Rebensburg was na de eerste afdaling nog zesde maar wist met een zevende tijd in de tweede run alsnog met de gouden plak naar huis te gaan. De Slowaakse Tina Maze werd vijfde in de eerste en elfde in de tweede run en kon hierdoor de zilveren plak ophalen. De Oostenrijkse Elisabeth Goergl won de eerste afdaling maar moest in de tweede run met de vijftiende plek genoegen nemen. De Oostenrijkse behaalde daarmee de bronzen medaille.

Ook stonden er twee halve finales bij het Curling voor de vrouwen op het programma. De eerste halve finale ging tussen Zweden en China en deze werd uiteindelijk door Zweden met 9-4 gewonnen. Ook Canada plaatste zich voor de finale van het curling doordat zij Zwitserland met 6-5 versloegen. Bij de langlaufestaffette was Duitsland het sterkste en ging Slowakije er met de zilveren plak vandoor. Oostenrijk legde beslag op de bronzen medaille.

Bij het ijshockey stond de verliezersfinale op het programma. De Finnen moesten het opnemen tegen Zweden en na drie periodes stond het nog gelijk (2-2) de 'overtime' moest de beslissing brengen. In de overtime wist Finland te scoren en zich daarmee te verzekeren van een bronzen medaille. De finale wordt vannacht afgewerkt.