Plezier in Nederlands schaatskamp terug

De foutieve wissel van Sven Kramer op de olympische 10.000 meter in Vancouver lijkt al weer vergeten te zijn. De stemming in het Nederlandse schaatskamp is weer goed en nu wordt er voorbereid op de ploegenachtervolging. In de aanloop hier naar toe is Kramer opgebeurd met tekeningen die gemaakt zijn door de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane.

Kramer is blij met de tekeningen die voor hem gemaakt zijn. Daarnaast is de woede op coach Gerard Kemkers, die de fout maakte door hem naar de verkeerde baan te wijzen, verdwenen. "Het heeft geen zin om lang boos te blijven. Die gouden medaille is weg en die krijgen we niet meer terug als ik hier met de smoor in mijn lijf blijf rondlopen. Er ligt nog een gouden medaille te wachten."

Coach Kemkers twijfelt er ook niet aan welke plak Nederland zaterdag pakt in de ploegenachtervolging: goud. "Sven is klaar voor zijn revanche. Ik heb medelijden met degenen met wie hij de ploegachtervolging moet rijden."

Naast Kramer rijden in het achtervolgingsteam van bondscoach Wopke de Vegt Mark Tuitert, Simon Kuipers en Jan Blokhuijsen.