Vancouver Update

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

De gemoederen werden vandaag nog flink beziggehouden door de diskwalificatie van Sven Kramer op de 10.000 meter schaatsen. Uiteindelijk is de rust in Vancouver wedergekeerd en is de situatie tussen coach en pupil uitgesproken. Kramer verwacht er over twee dagen tijdens de ploegenachtervolging weer te staan. Kemkers neemt de schuld op zich omdat hij te veel afgeleid was.

Ander triest nieuws voor Nederland was het afhaken van de viermansbob. Piloot Edwin van Calker heeft niet genoeg vertrouwen om de run te durven maken op de als zeer gevaarlijk bekendstaande baan. Hierdoor zal hij samen met de andere leden van de bobploeg vervroegd terugkeren naar Nederland.

De tijd voor de finales is zo langzamerhand aangebroken, wat betekent dat er bij het langlaufen de estafettes op het programma staan. De 4x10 kilometer werd een prooi voor Zweden, voor Noorwegen en Tsjechië. Bij de reuzenslalom voor vrouwen gaat Elisabeth Görgl na één run verrassend aan de leiding. De tweede manche is wegens mist uitgesteld.