Infinite Space komt naar Europa

Infinite Space is een sciencefiction role-playing game. Het is ontwikkeld door Nude Maker en Platinum Games. Het spel is al een tijdje uit in Japan, waar het goed verkocht heeft. Binnenkort kunnen we ook ruimtegevechten aangaan op de DS.

Het verhaal gaat over een jonge klusjesman, Yuri, die kapitein van een ruimtevloot wil worden. Natuurlijk ga je als speler ruimtegevechten aan, maar voordat het zo ver is, mag je je eigen schip gaan ontwerpen en uitrusten met allerlei technologieën. Je zult ook je crew moeten uitkiezen om de diverse onderdelen van het schip te besturen of te onderhouden.

Daarna kun je met het touchscreen navigeren door de ruimte. Als je de aanval wilt inzetten verschijnt er een aanvalsmeter op het scherm. Elke aanval kost een stuk van die meter. Hoe snel de meter zich weer oplaadt, ligt aan de competenties van je crew en natuurlijk aan de technologie in je door jezelf ontworpen schip.

Sega, die het spel uitgeeft, laat weten dat het spel naar Europa komt op 26 maart. Amerika zal het spel 16 maart al krijgen.