Ontwikkelaars boos op anti-seksbeleid Apple

Apple heeft duizenden applicaties met 'seksuele content' van haar App Store verwijderd. De ontwikkelaars beschuldigen Apple van preutsheid en broodroof.

Jon Atherton, directeur van ontwikkelaar ChilliFresh, kreeg te horen dat zijn populaire 'Wobble' iPhone App werd verboden. De applicatie waarmee je borsten en billen van vrouwen kunt laten wiebelen, was volgens Apple te seksueel getint.

"Wij kregen simpelweg een mailtje met de boodschap dat 'Wobble' niet langer binnen het beleid van Apple paste," aldus Atherton in een interview met de BBC. "Ze zijn bezig alle 'overdreven seksuele' applicaties uit de App Store te verwijderen."

Philip Schiller, productmanager bij Apple, geeft in de New York Times de motivatie voor het nieuwe beleid. "Een groot aantal vrouwelijke klanten en ouders heeft geklaagd over een toename van seksuele applicaties in onze App Store. We nemen deze klachten serieus en hebben passende maatregelen getroffen."

De benadeelde ontwikkelaars eisen duidelijkere richtlijnen en een speciale volwassenen-sectie in de App Store. De omzet van ChilliFresh is sinds het verbod van 350 naar 5 euro per dag gedaald.

Ontwikkelaars boos op anti-seksbeleid Apple
Ontwikkelaars boos op anti-seksbeleid Apple (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum