Lens dreigt met vertrek bij AZ

Jeremain Lens heeft het moeilijk bij AZ. Onder coach Dick Advocaat komt de aanvaller volgens eigen zeggen te weinig aan spelen toe. Lens wil dat er verandering in komt, want hij denkt anders serieus na over een vertrek uit Alkmaar.

De kans is groot dat Lens zaterdagavond in het Gelredome ook op de bank zal zitten naast Advocaat. Volgens de aanvaller ziet de huidige trainer het niet in hem zitten. Tijdens het trainingskamp in Spanje vermoedde Lens al dat hij op het tweede plan zou belanden.

"Ik heb dat toen bij de trainer en Marcel Brands aangegeven", vertelt hij aan Pro Voetbal. "Zij vertelden mij dat als ik me aan mijn taken hield, ik me geen zorgen hoefde te maken. Ik zou gaan spelen, maar ik heb daar tot nu toe weinig van gemerkt."

De zwakke omschakeling in het spel van Lens zou voor Advocaat een doorn in het oog zijn. "Dat vind ik een slap excuus", reageerde hij. "Waarop is dat gebaseerd? Hebben ze dvd's bekeken van jaren terug? Ik ben ontevreden, dat zeker. Ik weet dat ik dit niet aan mezelf te danken heb. In de eerste seizoenshelft maakte ik zeven goals, was ik belangrijk voor de goal en heb ik geknokt. Wat moet ik nog meer doen? Als de situatie nog steeds zo is tijdens de nieuwe transferperiode, dan wil ik vertrekken."