Fatale wissel Kramer domineert de kranten

De bizarre wissel van schaatser Sven Kramer op de olympische 10 kilometer domineert vandaag de voorpagina's van de landelijke kranten.

De Telegraaf kopt met koeienletters op de voorpagina 'Fatale wissel'. De nevenkoppen 'Hij stuurde me verkeerde baan in!!!' en 'Kramer woedend, Kemkers erkent blunder' begeleiden grote foto's. Een daarvan toont het onthutste gezicht van Kramers vriendin en hockeyinternational Naomi van As, die op de tribune zat van de Olympic Oval in Richmond.

Het Algemeen Dagblad heeft het wisseldrama van Sven Kramer ook groot op de voorpagina. 'Zekere kampioen gediskwalificeerd op 10 km.' kopt de krant, die in AD Sportwereld de foto toont waarop te zien is hoe Kramer woedend zijn bril wegsmijt, nadat coach Kemkers hem heeft ingelicht.

"Sven Kramer heeft op gruwelijke wijze zijn tweede gouden medaille verspeeld door een domme fout van zijn coach." "De man die niet kon verliezen, heeft de meest bizarre nederlaag uit zijn loopbaan geleden", schrijft de Volkskrant op zijn voorpagina. Volgens de krant kostte een complete black-out van trainer Kemkers Kramer het goud. 'Gediskwalificeerd op 10 km na bizarre wisselfout.'

Trouw toont op de voorpagina de foto van een woedende Kramer die Kemkers van zich afduwt. "Miscommunicatie met zijn coach Gerard Kemkers heeft Sven Kramer zijn tweede gouden medaille gekost", oordeelt het dagblad. Ook Sp!ts doet mee in de grote woorden. 'Wat een drama', kopt de gratis ochtendkrant. "Een misstap en het feest is over."