Van der Meyde krijgt nieuwe kans bij Ajax

Ajax biedt Andy van der Meyde een kans om zijn voetballoopbaan uit het slop te halen. De 30-jarige vleugelaanvaller mag met het belofte-elftal meetrainen in de hoop dat dat leidt naar een nieuwe club.

"Ik vind het geweldig dat ik vanaf morgen met Jong Ajax mag meetrainen", zegt Van der Meyde vandaag in de Telegraaf. "Zo kan ik weer helemaal fit worden voor het geval een club me tot het einde van het seizoen of voor volgend jaar zou willen vastleggen."

Volgens de zeventienvoudig international is het niet de bedoeling dat hij voor Ajax gaat voetballen. "Maar zeg nooit nooit. Ik heb tien jaar lang voor deze prachtige club mogen spelen en ben blij dat Ajax me deze kans geeft. Het voelt goed om terug te keren op het oude nest. Ik ga mijn stinkende best doen", belooft hij.

Van der Meyde speelde van 1997 tot 2003 in het eerste elftal van de Amsterdammers. Daarna dwong hij een transfer af naar Internazionale. De Arnhemmer kon de hooggespannen verwachtingen in Milaan niet waarmaken, waarna hij vertrok naar Everton. Sinds begin dit seizoen zit hij zonder club.