Wolter Kroes droomt van volle stadions

Zijn 'Viva Hollandia' schalde tijdens het EK voetbal in 2008 menigmaal door de stadions en betekende zijn definitieve doorbraak. Volkszanger Wolter Kroes zou graag zelf zijn nummers vanaf het veld de volle stadions inslingeren. "De volgende stap moet dan maar de Arena zijn. Of de Kuip, mag ook", zegt Kroes vandaag in het AD.

De 41-jarige Kroes begon zijn carrière zo'n twintig jaar geleden in de kroeg. Langzaamaan bereikte hij een steeds groter publiek. "Door keihard te knokken. Nooit op te geven en elke avond alles te geven. Dan kan je ver komen." Inmiddels is Kroes bezig aan zijn eerste theatertournee.

Die toer was niet vanzelfsprekend. "Ik heb theaterdirecteuren ervan moeten overtuigen dat ik niet alleen van de holadijee holadijoo ben." Het grote publiek kent Kroes vooral van feestnummers als 'Viva Hollandia' en 'Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen'. "Maar er is ook een andere Kroes", zegt de zanger. Die 'andere Kroes' wil hij in de theaters laten zien.

Hoewel hij met volle teugen geniet van zijn theatertour, droomt Kroes van meer. "Ooit wil ik een stadion vol hebben. Op mijn eigen naam." Op de vraag hoe reëel die droom is, antwoordt de zanger: "Hoe reëel was het toen ik een paar jaar geleden in de Heineken Music Hall wilde staan? In twee weken tijd was die bak uitverkocht. Later is dat met Ahoy ook gelukt."

Wolter Kroes blijft dromen (foto: Novum/All Access)