Steam beta beschikbaar

In het laatste jaar heeft Steam een groei van 200% gezien. Er zijn nu 25 miljoen gebruikers, meer dan duizend games, twaalf miljard speelminuten per maand en met z'n allen zitten we in totaal 75 miljard minuten per maand met de client op de Steamservers. Om deze aantallen verder te kunnen laten groeien is men druk bezig met een nieuwe versie van de Steamsoftware.

Met de nieuwe software kun je zien welke games je vrienden laatst gekocht hebben en welke ze laatst online gespeeld hebben. Op deze manier hoopt men nieuwe spelers over de streep te trekken om de game ook te kopen. Er zijn meer mogelijkheden om multiplayergames te zoeken, sorteren en te groeperen. Ook de onderliggende technologie is veranderd, men gebruikt geen Internet Explorer Renderkit meer om de inhoud te tonen, maar de WebKit renderer. Die is stabieler, kleiner en presteert beter. De verdere toevoegingen en verbeteringen zijn te vinden op deze pagina.

De beta van deze nieuwe versie is nu uit. Gebruikers kunnen hier klikken om hun versie te updaten door "2010 UI update" te kiezen bij "Beta participation". Let wel, het is niet verplicht om te updaten, dus je kunt de huidige software ook blijven gebruiken. Mensen die wel van Steam gehoord hebben, maar nog nooit gebruikt kunnen hier terecht om de testversie van de client te downloaden.

Steam Update