Verdachten scooterongeval beschuldigen elkaar

De twee mannen die op 15 januari in Nijmegen een 50-jarige man uit Arnhem doodreden met een scooter, zeggen beiden dat zij achterop zaten. Politie en het Openbaar Ministerie weten nog niet wie de scooter bestuurde. Dat zei advocaat Richard Baggen van de 19-jarige verdachte uit Beuningen vandaag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

De man uit Beuningen en een 18-jarige man uit Nijmegen reden de 50-jarige voetganger aan toen zij probeerden te ontkomen aan een politiecontrole. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De twee verdachten raakten zelf ook gewond. In het ziekenhuis bedreigden zij personeel.

Volgens Baggen wil zijn cliënt excuses aanbieden aan degenen die hij heeft bedreigd. "Hij was buiten bewustzijn, in de ambulance kwam hij weer bij. Hij lag vastgebonden op een backboard en met een nekkraag om. Hij raakte in paniek. Hij weet niet meer wat hij deed, maar begrijpt uit de berichten dat hij tekeer is gegaan. Hij wil daarvoor excuses aanbieden. Dat meent hij oprecht", aldus de raadsman.