Johnny Depp twijfelde over Pirates 4

Johnny Depp heeft gereageerd op de geruchten dat hij getwijfeld zou hebben over een vierde 'Pirates of The Caribbean'-film. Toen Disney-baas Dick Cook een tijd terug ontslagen werd leek een vierde Pirates-film enige tijd onzeker, omdat Cook een goede vriend is van de acteur.

Depp heeft nu bevestigd dat hij na het ontslag van de Disney-topman inderdaad overwoog om niet voor de vierde maal in de huid van piraat Jack Sparrow te kruipen. Uiteindelijk besloot hij dit wel te doen op persoonlijk advies van zijn goede vriend: "Ik heb een erg goed gesprek gehad met Dick Cook, die ik zeer bewonder, en dat hielp", zo onthulde Depp aan website Hitfix op een Londense persconferentie voor zijn nieuwe film 'Alice in Wonderland'.

Daarnaast is Depp enthousiast voor 'Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides', zoals deze vierde 'Pirates of The Caribbean'-film gaat heten, omdat regisseur Rob Marshall een hele andere kijk op de serie heeft dan voorganger Gore Verbinski. "Rob Marshall heeft een totaal andere visie op de film", zo weet Johnny.

Details over het verhaal zijn nog niet bekend. Vakblad The Hollywood Reporter heeft inmiddels bekendgemaakt dat de van de tv-serie 'Deadwood' bekende acteur Ian McShane in de film de rol van piraat Blackbeard zal spelen. Onlangs werd bekend dat ook Penélope Cruz een grote piratenrol zal krijgen.

'Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides' wordt deze zomer opgenomen op Hawaii. De film verschijnt eind mei 2011 in de bioscopen. Vanaf 10 maart is Johnny weer in de bioscopen te zien als de Mad hatter in Tim Burton's 'Alice in Wonderland'.

Johnny Depp twijfelde over Pirates 4
Johnny Depp twijfelde over Pirates 4 (Foto: Novum)