Vancouver Update 8:15 uur

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

De finale bij het ijshockeytoernooi bij de vrouwen gaat zoals verwacht tussen Canada en de Verenigde Staten. Beide landen bereikte eenvoudig de eindstrijd. De topfavoriet voor het olympisch goud bij de aerials heeft niet eens de finale bereikt. Freestyle skiër Anton Kushnir uit Wit-Rusland ging na de eerste sprong nog aan de leiding, maar kwam bij zijn tweede poging ten val.

Tessa Virtue en Scott Moir bezorgden Canada voor het eerst in de olympische geschiedenis goud bij het ijsdansen. Het paar zette op muziek van componist Gustav Mahler een vlekkeloze vrije dans neer en torende met een puntentotaal van 221,57 ver boven de rest uit.

Er werd geloot voor de 10.000 meter die vanavond op het programma staat bij het langebaanschaatsen. Sven Kramer moet het in de laatste rit opnemen tegen de Rus Ivan Skobrev. De rit ervoor rijdt Bob de Jong tegen de Noor Bøkko.