[NASCAR] Uitslag Auto Club 500

Jimmie Johnson heeft in de NASCAR Sprint Cup de Auto Club 500 op zijn naam geschreven. De regerend kampioen bleef na een spannende slotfase Kevin Harvick en Jeff Burton voor. De tweede plaats van Harvick was wel genoeg om de leiding in het klassement over te nemen.

De winnaar van de eerste race Jamie McMurray mocht van poleposition vertrekken, maar het was Juan Pablo Montoya die de beste start kende en wegreed bij de rest van veld. Johnson klom ondertussen op in het veld en haalde de Colombiaan na 29 ronden in. Andere favorieten zoals Jeff Gordon en Dale Earnhardt jr. kwamen er niet aan te pas.

Montoya kende problemen met zijn auto en viel langzamerhand ver terug in het veld. Na ruim vijftig van de 250 ronden was het Harvick die Johnson achterhaalde, maar op dat moment kwam de eerste gele vlag van de dag wegens rommel op de baan. Na de herstart was het wel Harvick die de leiding overnam en een voorsprong van een seconde pakte op Johnson.

Na ruim tachtig ronden was het Johnson die na een gevecht de leiding weer overnam. Daarachter was het Kasey Kahne die bij het passeren van Montoya een onbalans in zijn auto had en spinde. Johnson pakte na de pitstops onder geel weer de leiding, terwijl Harvick teruggezakt was naar plaats 21. Matt Kenseth kende halverwege de race koelingsproblemen en verloor veel tijd.

Voor Montoya was de race na 140 ronden helemaal voorbij, want de Colombiaan blies zijn motor op. Datzelfde lot overkwam Ryan Newman enkele ronden later. De herstart werd een prooi voor Jeff Gordon die zich eindelijk aan het front liet zien. Hij kon er niet meer dan tien ronden van genieten, want Burton na in de 165e ronde de leiding over. Voor Earnhardt jr. was de wedstrijd na 182 ronden voorbij toen hij in een poging om in dezelfde ronde te blijven bij een pitstop te hard wegreed en een as liet sneuvelen.

Met nog minder dan 60 ronden te gaan was het de regen die voor een caution zorgde. De coureurs bleven op de baan rijden, omdat er weinig druppels waren en zo de baan droog kon worden gehouden. Terwijl Clint Bowyer met koelingsproblemen kampte was het Brad Keselowski die crashte en met schade uitviel. Johnson wist na een goede pitstop met nog 25 ronden te gaan de leiding terug te pakken. Hij wist deze plaats ondanks fel aandringen van Harvick uiteindelijk te behouden. Burton kwam nog dicht bij Harvick, maar slaagde er niet in om de tweede plaats over te nemen.

In het klassement gaat na twee van de 36 races Harvick nu aan de leiding met 331 punten. Hij heeft een voorsprong van negentien punten op Bowyer. Derde staat Gregg Biffle, voor de winnaar van de eerste race Jamie McMurray.