Vancouver Update 23:00

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

In Nederland werd vandaag nog lang nagepraat over de gouden medaille die Ireen Wüst afgelopen nacht op de 1.500 meter haalde. Het 99e goud voor Nederland op een Olympische Spelen leidde er toe dat de coaches bij TVM een einde aan de onzekerheid maakten en Wüst graag zouden willen behouden. De KNSB wil ondertussen dat op belangrijke toernooien de 1.000 meter tweemaal wordt verreden om zo het voordeel van de binnenbocht weg te nemen.

Waar Anni Friesinger waarschijnlijk afhaakt voor de achtervolgingsploeg is het juist de gouden medaillewinnaar op de 1.500 meter Mark Tuitert die aangekondigd heeft om na de Spelen nog vier jaar door te gaan. Bij de tien kilometer schaatsen van morgen zal niet Bob de Jong maar Seong-Hoon Lee de belangrijkste concurrent worden van Sven Kramer.

Bij het schansspringen stond de landenwedstrijd op het programma. De gouden plak kon maar naar één land gaan en de Oostenrijkers maakten hun favorietenrol meer dan waar. De langlaufers legden vandaag de teamsprint af. Bij de mannen won Noorwegen na een ultieme sprint, terwijl bij de vrouwen Duitsland na ook een fraaie sprint het goud pakte.

De Duitse biatleten moeten een bittere pil slikken, want Magdalena Neuner heeft aangekondigd niet op de estafette uit te zullen komen. De Zwitserse skiër Didier Defago tenslotte zal de reuzenslalom laten schieten.