3 tienermeisjes overreden door trein

In de stad Melbourne, in de Amerikaanse staat Florida, heeft zich het afgelopen weekeinde een afschuwelijk ongeluk voorgedaan. Drie tienermeisjes zijn gedood terwijl ze nog snel voor een aanstormende trein wilden oversteken. Hun vriend kon vanaf de overkant niets anders dan geschokt toekijken hoe de meisjes de dood vonden.

De drie meisjes waren zaterdag samen met een jongen een beetje aan het rondhangen in het centrum toen ze rond half zeven 's avonds besloten de spoorbrug over te steken. "De jongen wist de overkant te bereiken, draaide zich om en hoorde de trein aankomen", laat politiewoordvoerder Curtis Barger weten. "Hij schreeuwde dat ze moesten springen."

De meisjes hadden echter niet genoeg tijd en werden overreden door de aanstormende trein. Volgens Barger komt het drietal uit de buurt, maar hun identiteit is nog niet vrijgegeven. Het wachten is namelijk op de gebitsgegevens van de meisjes.

Een 54-jarige man die vlakbij de plek van het ongeval woont, heeft het ongeluk horen gebeuren. John Vallee keek tv toen hij een luide schreeuw hoorde. Hij ging naar buiten en het eerste dat hij zag was een deken die onder een treinwagon bungelde. Pas toen realiseerde hij zich dat het een mens was. "Ik zal vannacht moeilijk slapen", vertelde Vallee aan de media. "Ik krijg het beeld maar niet uit mijn gedachten."