Stefan GP kan zonder banden niet testen

De eigenaar van Stefan Grand Prix, Zoran Stefanovic, heeft laten weten dat de eerste test van zijn team geen doorgang kan vinden. Het team beschikt momenteel nog niet over de juiste banden en wil onder geen beding met andere banden testen.

De Servische renstal is er vooralsnog niet ingeslaagd een contract af te sluiten met Bridgestone. De bandenfabrikant uit Japan is alleen verplicht te leveren aan ploegen die deelnemen aan het WK. Hier hoort Stefan GP nog niet bij.

Testen op GP2-banden was wel een mogelijkheid, alleen lukt Bridgestone het niet deze in zeer korte tijd klaar te hebben voor Stefan GP. Op andere banden testen was voor Stefanovic uitgesloten.

"We kunnen op dit moment nog niet testen, maar we werken hard aan een oplossing", verklaart hij in gesprek met Autosport. "Op dit moment hebben we geen banden en testen op rubber waarmee we niet voluit kunnen gaan, is zinloos."

Het lijkt erop dat Stefan GP zijn banden pas krijgt als de inschrijving voor het WK definitief is. Het team hoopt daarover zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen.  Stefanovic: "Iedereen weet dat er teams met problemen zijn, dus ik hoop de situatie snel op te helderen."

Ook is het Servische team momenteel bezig Kazuki Nakajima en Jacques Villeneuve te contracteren.