Italiaanse voetbalbond schorst Mourinho

José Mourinho, coach van Internazionale, is door de Lega Calcio voor drie wedstrijden geschorst. De Portugese trainer is flink aangepakt voor zijn gedrag tijdens het gelijkspel tegen Sampdoria van afgelopen zaterdag.

Mourinho zag in de eerste helft twee man (Walter Samuel en Ivan Cordoba) van het veld gestuurd worden. Het zorgde ervoor dat de oefenmeester een gebaar maakte alsof hij geboeid was in handboeien. Hij begon ook hysterisch te lachen, nadat Samuel Eto'o geel kreeg na een duik in het strafschopgebied.

De Italiaanse arbitragecommissie legt een straf op vanwege het herhaaldelijk aanvallen van de arbitrage met onbezonnen gedrag en voor zijn beledigende gebaren richting de scheidsrechters.

De straf van de Italiaanse voetbalbond bedraagt drie wedstrijden schorsing voor Mourinho. Daarnaast kan hij rekenen op een boete van 40.000 euro.

Onlangs kreeg Mourinho nog een boete van 18.000 euro voor zijn uitspraken over de twee rode kaarten in de topper tegen AC Milan. Toen zei hij: "Er is alles aan gedaan om ons niet te laten winnen. Ik realiseerde me al te goed dat ze niet van plan waren ons al heel vroeg in het seizoen kampioen te laten worden."