Zuipende en rokende Jezus zorgt voor rel

Indiase kinderen zijn geschokt door een foto in een van hun schoolboeken. Op de foto staat niemand minder dan Jezus afgebeeld, terwijl hij in de ene hand een biertje vasthoudt en in de andere een sigaret. Zowel de uitgever als de distributeur van het schoolboek wordt aangeklaagd wegens godslastering.

De zaak kwam aan het licht na een reeks van kritiek van een christelijke meisjesschool in de katholieke deelstaat Meghalaya. De afbeelding van een rokende en zuipende Lieve Heer prijkt zowel op de voorkant als binnenin een taalboek. De beeltenis van Jezus moet de letter 'I' van 'Idool' uitbeelden. Zowel de docenten als de ouders van de scholieren zijn zwaar geschokt door deze vorm van heiligschennis en hebben het boek onmiddellijk laten terugvorderen

De aartsbisschop van Shillong, de hoofdstad van de bewuste deelstaat is woedend over het boek. Volgens hem zijn zijn volgelingen 'diep geschokt en beledigd door de verwerpelijke afbeelding van Jezus'.

De schoolleiding is pas sinds een paar dagen op de hoogte van de 'verwerpelijke' afbeelding. "We hebben de studenten gevraagd de boeken in te leveren", luidt de reactie.