Er zit beweging in Lazytown

LazyTown is een tv-programma voor kinderen, dat geproduceerd is in IJsland. De cast en crew komen uit IJsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het werd gemaakt door Magnus Scheving, een gymnastiekkampioen. Magnus wilde kinderen meer laten bewegen en met deze show kon hij dit bereiken. Er wordt er dus een hoop gesprongen en gedanst. De show is zeer succesvol gebleken, het werd uitgezonden in meer dan honderd landen.

Binnenkort kunnen kinderen weer aan het springen gaan, want niemand minder dan Rebellion, bekend van de onlangs uitgebrachte Aliens versus Predator-game, is bezig een spel te maken met de figuren van LazyTown in de hoofdrol. John Walsh, hoofd van Rebellions nieuw gevormde Redoubt studio, meldt dat de game Natal en Sony's nieuwe controller, codenaam Arc, zal ondersteunen. "We gaan dit spel op alle consoles uitbrengen, natuurlijk ook de Wii", aldus Walsh.

Het lijkt er op dat er met de komst van de nieuwe controllers ook meer spellen voor de jeugdige gamers erbij komen. Vind je dat een goede ontwikkeling?

Cast LazyTown

Nou ja, geen aliens...