Vancouver Update 8:25 uur

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

Na het goud gisteren voor Mark Tuitert was er vandaag wederom reden voor Nederland om te juichen. Ireen Wüst pakte de olympische titel op de 1.500 meter. De Goirlese bleef door een imposante slotronde Kristina Groves en Martina Sábliková voor.

Andre Lange en Kevin Kuske prolongeerden hun olympische titel in de tweemansbob. De Duitsers stonden na twee runs al aan de leiding en hielden die voorsprong in de derde en vierde run vast. De Nederlandse bob van Edwin van Calker en Sybren Jansma bleef met de veertiende plaats ver achter bij de verwachtingen.

Het ijshockeyteam van de Verenigde Staten heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan Canada. De Amerikanen wonnen tot ongenoegen van het thuispubliek de groepswedstrijd tegen het gastland met 5-3. De VS zijn daardoor direct geplaatst voor de kwartfinale, Canada moet eerst een tussenronde spelen.

Michael Schmid won het goud op de skicross bij het freestyle. De Zwitser bleef wereldkampioen Andreas Matt en Audun Groenvuld voor. Het Canadese paar Tessa Virtue/ Scott Moir heeft de beste vooruitzichten om olympisch goud te winnen bij het ijsdansen. Na de verplichte dans en de originele dans staat het duo op een puntentotaal van 111,15.