Vancouver Update 23:00

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

Het nieuws van de gouden plak op de 1.500 meter voor Mark Tuitert wordt door het hele land met gejuich ontvangen. In Canada is Shani Davis zwaar teleurgesteld dat hij niet goud heeft gepakt. De Amerikaan wil de door hem zo gewenste schaatsmedaille nu in 2014 in Sochi op gaan halen. De dames leggen vandaag hun schaatsmijl af, waarbij wederom vele favorieten zijn.

Het goud van Tuitert betekende de 98e voor Nederland op een Olympische Spelen en het is mogelijk om deze mijlpaal te gaan bereiken later deze week. Bij het shorttrack vestigde de Amerikaan Apolo Anthon Ono een nationaal record door afgelopen nacht zijn zevende medaille op de Winterspelen te pakken. Hiermee reed hij het record van Bonny Blair uit de boeken. Van een meer tragische orde is de dood van de moeder van kunstschaatser Joannie Rochette. Ze was net in Vancouver aangekomen om haar dochter te zien rijden. Uit eerbetoon aan haar moeder zal Rochette toch gaan starten.

De mannen legden bij het skiën vandaag de supercombinatie af. Na de afdaling stond de Noor Aksel Lund Svindal aan de leiding voor Dominik Paris en Carlo Janka. Na de slalom was het echter favoriet Bode Miller die met de eerste plaats aan de haal ging. De Amerikaan bleef Ivica Kostelic en Silvan Zurbriggen voor. De biatlonners kwamen in actie bij de massastart. Evgeny Ustyugov pakte de overwinning bij de mannen, terwijl Magdalena Neuner de wedstrijd bij de vrouwen won.