Vancouver Update 23:00 uur

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht zien waarin we kort de belangrijkste gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 9 uur, in het weekend om 11:00 uur.

Een rustige ochtend in Canada. Er is om 18:00 uur begonnen aan het curling programma bij de dames. Groot Brittanië won met 7-4 van Duitsland. De Verenigde Staten won met 6-4 van Rusland en China was vele malen te sterk voor Denemarken daar werd het namelijk 11-1. Om 19:00 uur werd er gekwalificeerd bij het skispringen op de lange schans. De Japanner Noriaki Kasai sprong het  verst met 142,5 meter. Daiki Ito, eveneens uit Japan, sprong met 139,5 iets minder ver en als derde eindigde Matti Hautamaeki met 137,5 meter.

De heren skiers mochten ook weer afdalen en ditmaal op het onderdeel Super G. Aksel Lund Svindal ging daar met de gouden medaille aan de haal. De Noor was na 1.30,34 seconde beneden en was daarmee 0,28 honderdsten sneller dan de Amerikaan Bode Miller die de zilveren plak om zijn nek mocht hangen. Bode's landgenoot Andrew Weibrecht verrasste met een bronze plak.

Wil je weten wat er de rest van de avond en nacht in Vancouver zal gebeuren? Kijk dan even hier.

Submitter:  Bron: FOK!sport