GroenLinks-kandidate naakt op campagnefoto

Kandidaat-raadslid Lies Roest van GroenLinks in Rotterdam poseert naakt op haar campagnefoto, om zo de strijd om de Rotterdamse kiezer te winnen. De foto, die te zien is op haar Hyves-pagina, toont de 27-jarige politica naakt op een stoel, vergezeld van de tekst 'Kies Lies'.

De reden waarom het kandidaat-raadslid voor deze opmerkelijke campagnefoto kiest, staat niet op de afgeschermde Hyves-pagina vermeld. De website van GroenLinks Rotterdam vermeldt dat Roest "verliefd is geworden op de stad en de multiculturele samenleving".

Al op jonge leeftijd toonde Roest interesse in de politiek. "Als kind speelden wij ministerraadje, toen ik 15 was riep ik dat ik later de eerste vrouwelijke ministerpresident van Nederland zou worden, en ik mijn laatste jaar op school heb ik een onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de verschillende politieke partijen in Nederland," aldus het kandidaat-raadslid.

Roest wil zich graag toeleggen op jongeren, veiligheid en kunst & cultuur. "Ik wil mijn best doen om jongeren te laten zien dat politiek juist wel belangrijk is, en dat je door te participeren in het politieke spel dingen kunt veranderen."