Sony gaat multiplatform

Sony heeft een opmerkelijk patent voor een universele gamecontroller ingediend. Dit patent beschrijft namelijk een controller die te gebruiken moet zijn op meerdere systemen.

Volgens het octrooi zou de voorgestelde controller werken via een touch-sensitive LCD display, dat het beeld zou aanpassen naar de te gebruiken controller.

Het LCD-scherm presenteert namelijk een lay-out, afhankelijk van het type controller dat een gebruiker heeft geselecteerd. Het heeft een op te roepen keuzescherm tussen de verschillende lay-outs te kunnen kiezen.

Het voorgestelde apparaat zou de controllers van alle populaire consoles kunnen emuleren, niet alleen van Sony zelf. Er zit ook rumble-functionaliteit in het apparaat. Ook een speaker om geluidseffecten van de Wii-controller te ondersteunen ontbreekt niet.

Sony wil zo de concurrentie voor blijven. Steeds meer mensen hebben meerdere consoles in huis, op deze manier wil Sony gaan zorgen dat de PlayStation daar een van is. Of en wanneer we dit in de winkels kunnen vinden is niet bekend.

Patent