Ribéry niet tegen FC Nürnberg

Bayern München kan aankomend weekend niet beschikken over Franck Ribéry. De Fransman heeft te veel last van enkelklachten. Ribéry hield dit over aan de Champions League-confrontatie met Fiorentina. De Duitsers wonnen die wedstrijd met 2-1.

Voor Louis van Gaal is het zaak Ribéry zoveel mogelijk te beschermen tegen verergering van de kwetsuur. De aanvaller staat bekend om zijn blessuregevoeligheid. Op de website van Bayern München legde Van Gaal uit, geen risico's te nemen. "Ik neem een voorzorgsmaatregel. Ribéry is waarschijnlijk volgende week tegen Hamburger SV weer fit."

Mochten Die Roten aanstaande zaterdag winnen dan komt het in bezit van een clubrecord. Al dertien achtereenvolgde wedstrijden (zowel in de beker als in de competitie) won de ploeg van Van Gaal, zaterdag kan daar de veertiende bijkomen. Afgelopen jaar, op 22 november, werden voor de laatste maal punten verspeeld toen Der Rekordmeister met 1-1 gelijk speelde tegen Bayer Leverkusen. Karl-Heinz Rummenigge maakt zich evenwel niet druk om dergelijke records. "De koppositie wenkt, laten we daarbij stilstaan. We moeten gewoon doorgaan en geen misstappen begaan", aldus Rummenigge.