Stefan GP start eerste F1-bolide

Stefan GP heeft haar eerste Formule 1-bolide gestart. Het Servische team hoopt een plekje op de Formule 1-grid te krijgen, hoewel het nog geen officiële inschrijving van de FIA ontvangen heeft. De SF01 is door Toyota ontworpen voordat het Japanse team besloot de stekker uit het Formule 1-project te trekken. Daarom kocht Zoran Stefanovic de boedel over.

De Serviër zei tegen Autosport dat het team klaar is om te gaan testen. Het enige wat de test kan verstoren zijn de banden, omdat hiervoor een contract met een leverancier afgesloten dient te worden. "Vandaag 19 februari 2010 werd een belangrijke stap door Stefan Grand Prix gezet. Vanochtend werd om 8:00 uur de Stefan 01 voor het eerst gestart," zo meldde Stefanovic vanuit Keulen waar de auto gebouwd is.

"De auto liep zonder problemen. We kunnen er mee gaan testen op het racecircuit, maar we wachten nog op banden," zei de Serviër die ondertussen zestig man in dienst heeft en technische ondersteuning krijgt van Toyota. Hij hoopt snel goed nieuws van de FIA te krijgen, nu de verhalen rond Campos Meta en US F1 erg hardnekkig zijn.

"We verwachten snel groen licht te krijgen, want iedereen weet wat de situatie is. In de tussentijd werken we hard om de contracten van de rijders rond te krijgen," zei Stefanovic die bevestigde dat Kazuki Nakajima al onderdeel van het team is. "We zitten dichtbij een contract met Jacques Villeneuve en waarschijnlijk ook met een andere rijder als onze reservecoureur. De eerste die bij ons getekend heeft is Kazuki Nakajima."