Webwinkel beboet voor verkoop R4-chip

De Australische website Gadgetgear heeft een boete gekregen van omgerekend 343 duizend euro voor de verkoop van de R4-chip, meldt IT News. Hiermee heeft Nintendo wederom een stap gezet in de strijd tegen piraterij.

De R4-chip is een soort geheugenkaartje dat direct in de Nintendo DS gestopt kan worden. Het omzeilt de beveiliging van de draagbare spelcomputer en maakt het mogelijk om illegaal verkregen exemplaren van games af te spelen.

Het is de tweede keer in een korte tijd dat Nintendo succesvol is in de strijd tegen piraterij. Vorige week werd de persoon die 'New Super Mario Bros. Wii' illegaal online had gezet op de bon geslingerd. Toen moest er 950 duizend euro betaald worden.

Hoewel er kleine succesjes geboekt worden in de strijd tegen piraterij, ondervindt de game-industrie nog altijd veel hinder van illegale kopieën. Zo weigert de Nederlandse vertegenwoordiger van Capcom, het in Waalre gevestigde Brizamila, een Nintendo DS-game uit te geven, en zal uitgever Ubisoft zich niet langer richten op de productie van games voor de Nintendo DS. Door de piraterij valt er bijna geen geld meer te verdienen met een Nintendo DS-game, zo heerst de consensus onder uitgevers.

Submitter:  Bron: Novum