"Oneindig" veel USB-opslag?!

Infinitec bracht nieuws over deze spectaculaire USB-stick voor het eerst naar buiten aan het begin van dit jaar op de CES. Op de website van Infinitec is nu te lezen dat de Infinite USB Memory Device, of IUM, op 1 maart 2010 gepresenteerd zal worden.

De IUM maakt Ad Hoc media streaming vanaf een Windows PC naar elk ander, met USB poort uitgerust, apparaat mogelijk. Denk aan Blu-ray spelers, media streamers, printers en volgens de laatste informatie ook spelcomputers. De USB-stick maakt het zelfs mogelijk om video content in hoge resolutie te streamen

Binnenin de IUM bevindt zich een kleine computer en een 802.11n WiFi-antenne welke een point-to-point netwerkverbinding tot stand brengt met de draadloze netwerkkaart van de host-PC. De IUM dient door de gebruiker gekoppeld te worden aan een host PC waarna er een speciaal stukje software op de computer wordt geplaatst. Deze Infinite Portal software stelt de grootte van de te emuleren USB-stick in (1GB tot bijvoorbeeld 1TB) en draagt zorg voor een aantal andere instellingen zoals het te gebruiken bestandssysteem en welke mappen beschikbaar zijn voor de IUM. Het paren zorgt er tevens voor dat meerdere IUM's elkaar niet in de weg zitten door het toevoegen van een unieke netwerksleutel tussen de host en stick.

Verwachting is dat de stick deze zomer in de winkels zal liggen voor een bedrag ongeveer $150,-

IUM Netwerk USB

Ziet tevens Infinitec.com