James Cameron kritisch over 3D-trend

Regisseur James Cameron heeft zich kritisch uitgelaten over de huidige trend onder filmstudio's om zoveel mogelijk films in 3D uit te brengen. Dit deed de regisseur van de twee meest succesvolle films aller tijden in een interview met MTV News.

In navolging van het reusachtige succes dat Cameron geboekt heeft met 'Avatar' willen de grote filmstudio's nu zoveel mogelijk blockbusters in 3D uitbrengen. En dat is volgens de 3D-pionier zelf geen gunstige ontwikkeling: "Naar aanleiding van het succes van 'Avatar' lijken ze nu te denken dat ze een film in acht weken tijd zomaar even om kunnen zetten in 3D" aldus Cameron. En zo simpel ligt het volgens hem niet: "Dit proces moet van de kant van de filmmaker komen, niet van de studio's. Nu wordt het van bovenaf geforceerd. Maar het moet juist andersom zijn", zo waarschuwt de visionaire filmmaker.

Cameron noemt geen specifieke voorbeelden, maar hij lijkt te doelen op de spektakelfilm 'Clash of The Titans', waarin de door hemzelf ontdekte acteur Sam Worthington de hoofdrol speelt. Filmstudio Warner Bros besloot eind januari om deze film in 3D om te laten zetten, terwijl 'Clash of The Titans' al begin april in première moet gaan.

James Cameron kritisch over 3D-trend
James Cameron kritisch over 3D-trend (Foto: Novum)