A1GP Team Nederland failliet

Het A1GP Team Nederland is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Dit besluit komt niet als een verrassing, omdat het team al langer met financiële problemen kampte en de stekker vrijwel helemaal uit de A1 Grand Prix getrokken is. Hierdoor had een reddingspoging van eigenaar Jan Lammers geen zin meer.

"Je vindt hier geen huilende mensen, hoor. Als iemand onverwacht overlijdt is dat een klap, maar als iemand al heel lang ziek is ben je ergens juist wel blij dat hij uit zijn lijden wordt verlost," zei Lammers in Quote. "Dit is een franchise-business, zelfs de auto huur je en als je dan geen kampioenschap hebt om aan mee te doen, ben je chef van de lege dozen."

"Als je een Tour de France-ploeg hebt en de Tour gaat niet door, dan kun je wel in je eentje door Frankrijk gaan fietsen, maar dat heeft commercieel geen zin. Er blijven wel wat onbetaalde rekeningen achter, maar die komen hoofdzakelijk van mensen die jarenlang redelijk aan ons hebben kunnen verdienen", aldus de oud Europees Formule 3-kampioen.