Bijna 440.000 deelnemers ANWB-enquête

De ANWB-enquête over de kilometerheffing is in drieënhalve week door bijna 440.000 mensen ingevuld. De peiling voor leden en niet-leden is nu gesloten, maar de ANWB maakt de uitkomsten nog niet bekend. De gegevens moeten eerst worden verwerkt, meldt de organisatie vandaag.

De ANWB verwacht dat de peiling voldoende informatie zal opleveren om het wetsvoorstel over de kilometerprijs goed gefundeerd van kanttekeningen te voorzien. Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) en de Tweede Kamer hebben al aangegeven dat ze de uitkomsten van het onderzoek met interesse volgen.

Eurlings zei eerder dat hij de uitslag van de ledenraadpleging zou overnemen, maar later kwam hij daarop terug na felle kritiek. Zo kreeg hij te horen dat de democratie in handen werd gelegd van de leden van de ANWB. De organisatie stelde de peiling uiteindelijk ook open voor niet-leden.

De uitkomsten van het onderzoek worden, inclusief achtergronden en suggesties, begin april aan de Tweede Kamer aangeboden. Volgens de ANWB vergt "de zorgvuldige verwerking van de gegevens enige tijd".