Gele kaart aan Culemborgse Marokkanen ingetrokken

Woningcorporatie KleurrijkWonen heeft de brief die gestuurd werd aan Marokkaanse gezinnen ingetrokken. De Vertegenwoordiging Marokkaanse Nederlanders Gemeenschap Culemborg was woedend vanwege de brief, waarin een gele kaart werd uitgedeeld vanwege de onrust in de wijk Terweijde. Op Radio 1 gaf de corporatie toe dat 'een en ander verkeerd is aangepakt'.

In de dreigbrief, die aan een tiental Marokkaanse gezinnen werd gestuurd, stond dat als kinderen zich nogmaals zouden misdragen, de woningcorporatie over zou gaan tot huisuitzetting. Rond de jaarwisseling kwam het in Terweijde confrontaties tussen de Marokkaanse en Molukse gemeenschap. Door de onlusten werd een noodverordening en een samenscholingsverbod van kracht.

Het overleg dat de Marokkaanse gemeenschap had met burgemeester Roland van Schelven (D66) werd opgeschort. Volgens de Vertegenwoordiging Marokkaanse Nederlanders Gemeenschap Culemborg was de gele kaart niet op z'n plaats, en hebben sommige gezinnen ten onechte de brief gekregen. Corporatiedirecteur Jaap van Dam heeft laten weten de gele kaart in te trekken.