Bordeaux bereikt halve finale Coupe de la Ligue

Girondins Bordeaux heeft de halve finale van de Coupe de la Ligue behaald. In de halve finale was de koploper van de Franse Ligue 1 met 1-4 te sterk voor Lorient.

De thuisploeg begon nog goed aan het duel. Na twaalf minuten spelen kwam het op voorsprong via Laurent Koscielny. Even later stond de equipe van trainer Christian Gourcuff met tien man op het veld, omdat de doelpuntenmaker tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Bordeaux-speler Gerardo Wendel wist de gegeven penalty te benutten en de stand gelijk te trekken. Enkele minuten later boog Marouane Chamakh de stand om naar 1-2, waar het voor de rust bij zou blijven. In de tweede helft zette Bordeaux de man achter het scorebord wederom aan het werk.

Dit gebeurde echter wel tien minuten voor het laatste fluitsignaal, waardoor Lorient nog lang uitzicht had op een gelijkspel. Het was Wendel die voor zijn tweede doelpunt van de avond tekende, waarna Yoan Gouffran de wedstrijd in de slotfase in het slot gooide.