Vancouver Update 23:00 uur

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur.

De dag begon met een aantal wedstrijden op de curlingbanen in Vancouver. De vrouwen van China gingen net ten onder tegen Groot-Brittannië het werd 5-4 voor de Britten. Ook Duitsland ging er met de overwinning vandoor. De Duitsers wonnen met 6-5 van Amerika. Zwitserland ging met 7-8 onderuit tegen Zweden en Japan verloor van thuisland Canada 6-7.

De sneeuwconditie was weer prima in orde in Vancouver en dat betekende dat vandaag dan eindelijk de afdaling bij de vrouwen kon plaatsvinden. Lindsey Vonn heeft daar haar favorietenstatus waargemaakt. De Amerikaanse was, met bijna een seconde voorsprong op haar landgenote Julia Mancuso, ijzersterk. De bronzen plak ging naar de Duitse Maria Riesch zij verloor twee seconden op de Amerikaanse winnares.

De mannen en vrouwen zijn op het onderdeel langlaufen aan het onderdeel klassieke sprint. Het dames evenementen is ondertussen afgelopen. In de finale wist de Noorse Marit Bjoergen die daarmee de eerste gouden plak voor de Noren wist binnen te halen. De zilveren plak ging naar Justyna Kowalczyk die deze voor Polen wist binnen te slepen. De bronzen plak ging naar de Sloveense Petra Majdic die behoorlijk diep moest gaan en aan het zuurstof werd gezet na de finish.

De mannenfinale wordt momenteel afgewerkt.

Submitter:  Bron: FOK!sport