Marokkanen Culemborg staken overleg

De Marokkaanse gemeenschap in Culemborg heeft het overleg met burgemeester Roland van Schelven (D66) opgeschort. De Vertegenwoordiging Marokkaanse Nederlanders Gemeenschap Culemborg is boos omdat een tiental Marokkaanse gezinnen door een woningcorporatie KleurrijkWonen wordt gedreigd met huisuitzetting.

Met de brief, die alleen aan Marokkaanse gezinnen gestuurd zou zijn, deelt de corporatie een gele kaart uit in verband met de onrust in de wijk Terweijde. Bij een rode kaart wordt de huur opgezegd. De brief is volgens de Marokkaanse gemeenschap in overleg met de gemeente en de politie opgesteld.

De Marokkaanse ouders zijn volgens de Marokkaanse gemeenschap op geen enkele manier betrokken bij strafbare feiten, terwijl dit wel in de brief wordt gesuggereerd. Tijdens de jaarwisseling liepen problemen tussen Molukse en Marokkaanse bewoners uit de hand, waarna het wekenlang onrustig bleef in de wijk. Door de onlusten werd een noodverordening en een samenscholingsverbod van kracht.

De Vertegenwoordiging Marokkaanse Gemeenschap Culemborg wil het overleg met de burgemeester weer hervatten als de gele kaarten worden ingetrokken en er excuses worden aangeboden.