NOS vraagt KNSB om NK ploegachtervolging

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) wil dat de KNSB een wedstrijd aan de schaatskalender toevoegt. Mediadirecteur Jan de Jong zei vandaag bij de ondertekening van een nieuw vierjarig televisiecontract dat hij graag ziet dat de schaatsbond een Nederlands kampioenschap ploegachtervolging gaat organiseren.

De KNSB heeft het voorstel in beraad. "De ploegachtervolging is een nieuw element waar de kijker gek op is", aldus De Jong. "Het levert prachtige, spannende televisie op." De schaatskalender is al behoorlijk vol. "We onderzoeken of deze wedstrijd een goede plaats op de kalender kan krijgen", zei Arie Koops, directeur sport van de KNSB. "We zullen in overleg treden met de merkenteams. Een NK ploegachtervolging is alleen interessant als de echte toppers mee kunnen en willen doen."

Verder heeft de NOS de KNSB gevraagd voortaan na elke langebaanschaatswedstrijd een persconferentie te organiseren met de nummers een, twee en drie. Dat gebeurt nu nog niet. Ook wil de NOS een camera plaatsen in de ruimte waar de schaatsers hun warming-up doen.