Van Persie: "Wil eindigen bij Excelsior"

Als het aan Robin van Persie ligt, eindigt hij zijn voetballoopbaan bij Excelsior. De geblesseerde aanvaller van Arsenal zou er het liefst terugkeren met zijn jeugdvrienden Mounir El Hamdaoui en Saïd Boutahar.

In Hard Gras liet de Rotterdammer zich uit over het einde van zijn profloopbaan. "Excelsior zit in mijn hart", vertelt Van Persie. "In Nederland zou ik alleen nog voor Excelsior willen spelen. Een dergelijk einde heb ik wel voor ogen en zou de cirkel rondmaken", vervolgt de ex-Feyenoorder. "Alles draait om de liefde voor het spelletje en daar gaat het mij ook om."

Van Persie begon als vierjarige bij Excelsior, daar waar de leeftijdsgrens eigenlijk op vijf jaar lag. Hij speelde tot zijn dertiende voor de Kralingers, waarna Feyenoord hem overnam.

Boutahar bekent dat het idee niet uit de lucht komt vallen. "Daar hebben we het al eens over gehad", bevestigt de speler van Willem II. Ook El Hamdaoui ziet het wel zitten. "Samen eindigen bij Excelsior zou heel mooi zijn. Dat is onze club en we zijn er min of meer groot geworden. We zijn daar goed behandeld en hebben onze carrières aan Excelsior te danken."