India stelt deelnemers gerust: "Een veilig WK hockey"

India heeft vandaag opnieuw geprobeerd om de deelnemende landen aan het WK hockey gerust te stellen. Het land kampte afgelopen weekeinde met diverse bomaanslagen en bedreigingen, maar volgens de organisatie worden alle mogelijke veiligheidsmaatregelen genomen om het WK hockey zonder incidenten te laten verlopen.

Staatssecretaris Pillai vertelde: "We hebben nauw contact met de veiligheidsdiensten van alle deelnemende landen. Ze hebben de voorbereidingen van de politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken gevolgd. Ze zijn allemaal erg tevreden." Tot nu toe heeft nog geen land, waaronder Nederland, zich afgemeld voor het WK hockey.

Afgelopen zaterdag kwamen er elf mensen om, waaronder een Italiaanse vrouw, tijdens een bomaanslag in een restaurant in de stad Pune. Dinsdag kreeg de website Asian Times Online een waarschuwing toegezonden van een aan Al-Quada verbonden terreurgroep. Deze groep zou opereren vanuit Kashmir en kondigde aanslagen op sportevenementen aan. Het WK hockey in India zal op 28 februari starten.