Geen directeur wintersporten bij NOC*NSF

Sportkoepel NOC*NSF gaat geen aparte directeur wintersporten aanstellen. "Meerdere directeuren heeft in het verleden ook niet gewerkt", stelde technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF gisteren vast.

De baas van de topsportsector wil overigens wel iemand volledig op de wintersporten zetten. Onlangs brak Marcel Looze, voormalig topsportcoördinator van de Nederlandse Ski Vereniging en momenteel de hoogste baas binnen de internationale skifederatie FIS, een lans voor het aanstellen van een dergelijke specialist in Nederland. Winterspelen zijn voor Nederland in zijn ogen vooral een schaatsfeestje. De sneeuwsporten komen er qua aandacht en begeleiding wat minder vanaf, meent Looze.

"We hebben met prestatiemanager Frans van Dijk iemand die de wintersporten doet, maar ook nog judo en de watersporten in het kader van de Zomerspelen. Hij zou honderd procent wintersporten moeten doen. En dan zijn we nog niet helemaal klaar voor de wintersporten. Maar die directeur wintersporten komt er niet. We maken namelijk bij NOC*NSF geen onderscheid tussen Zomer- en Winterspelen. De realiteit is echter dat we bij NOC*NSF 52 topsportbonden bedienen", aldus Hendriks.