Raketaanval VS op Noord-Waziristan

Bij een Amerikaanse raketaanval op een huis in het aan Afghanistan grenzende noordwesten van Pakistan zijn vandaag drie doden gevallen. Een nog onbekend aantal mensen raakte gewond bij de aanval, die werd uitgevoerd met een onbemand vliegtuigje. Doelwit was een verdacht huis in een dorp in de stammenregio Noord-Waziristan, zeiden bronnen bij de Pakistaanse inlichtingendienst.

De CIA voert met enige regelmaat raketaanvallen uit op moslimextremistische doelen in Noord- en in Zuid-Waziristan. Pakistan, een hechte bondgenoot van de Verenigde Staten, is publiekelijk tegen de aanvallen gekant, maar is er achter de schermen juist voorstander van, zeggen ingewijde bronnen.

Door de aanvallen met de zogeheten drones zijn verscheidene kopstukken van Al-Qaida en de Taliban uitgeschakeld. De extremisten gebruiken het Pakistaanse stammengebied als uitvalsbasis voor hun strijd tegen de buitenlandse troepen in Afghanistan.

Gisteren werd bekend dat agenten van de Pakistaanse geheime dienst en de CIA anderhalve week geleden de militaire commandant van de Afghaanse Taliban hebben opgepakt. Mullah Abdul Ghani Baradar, de nummer 2 in de Taliban na oprichter Mullah Mohammad Omar, werd gevangengenomen in de zuidelijke Pakistaanse havenstad Karachi.

Submitter:  Bron: Novum/AP