Vancouver Update 23:00

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur.

Vandaag werd nog lang nagepraat over de dramatisch verlopen 500 meter bij de mannen. Jan Bos haalde fors uit naar de organisatie, want de veteraan vond de problemen met de ijsmachines een regelrechte aanfluiting. Een van de ijsmeesters van het Thialf Janbart Brijker zei dat de problemen met de dweilmachines ook in Nederland kunnen gebeuren.

Ging het dan helemaal niet meer over de sport? Jawel, want debutant Ronald Mulder was ondanks zijn elfde plaats toch redelijk tevreden. Thuisrijder Jeremy Wotherspoon kwam niet op het podium, maar het gevoel zit goed, dus op de 1.000 meter gaat hij er weer voor. Shani Davis verklaarde dat hij de tweede 500 meter heeft laten schieten omdat hij bang was om een blessure op te lopen.

Bij de biatlon pakte Magdalena Neuner goud op de tien kilometer achtervolging. De Duitse favoriete bleef Anastasia Kuzmina en Marie Laure Brunet ruim voor. De mannen legden 12,5 kilometer af, waarbij de Zweed Bjorn Ferry de beste was. Christophe Sumann eiste na een inhaalrace het zilver op, voor de als eerste gestarte Vincent Jay. De Noorse favoriet Ole Einar Bjørndalen strandde na een fraaie inhaalrace op plaats acht.

De skiërs kregen te maken met sneeuwval en mist, waardoor de combinatie voor de mannen uitgesteld is. De crossers bij het snowboarden hebben hier ook last van, want de dameswedstrijd loopt veel vertraging op. Van de binnensporten is het curling van start gegaan. Zweden, Canada, Duitsland en Zwitserland pakten bij de mannen hun eerste overwinning. Bij het rodelen vergrootte Tatjana Hüfner haar voorsprong in de derde run, waardoor het goud voor haar erg dichtbij komt.