Interesse PSV kon Berg in de winter niet vleien

In de Europa League staat aankomende donderdag de wedstrijd tussen Hamburger SV en PSV op de rol. Bij de club uit Hamburg staat Marcus Berg onder contract. Afgelopen winter kon hij ook naar Eindhoven verkassen, maar dat wilde hij niet. "Ik heb er geen seconde over na hoeven te denken."

De 24-jarige Zweedse aanvaller was een oogappeltje van PSV-trainer Fred Rutten. "Berg is een interessante speler met specifieke kwaliteiten. In dat soort spelers zijn wij altijd geïnteresseerd", aldus de oefenmeester tegen Hamburger Abendblatt.

Bij FC Groningen maakte Berg veel indruk, maar in Hamburg kon hij vooralsnog niet heel erg imponeren. De clubleiding van HSV had de spits in de winterstop bij een miljoenenbod wel willen laten gaan. PSV kon hem allereerst niet betalen en daarnaast had Berg geen interesse. "Ik heb geen seconde over de aanbieding na hoeven te denken", aldus de Zweed.

Berg ontmoet de Eindhovenaren donderdag op het veld. "PSV heeft een topteam, maar wij zijn favoriet", spreekt Berg uit. Het is mogelijk dat Ruud van Nistelrooy start. Dat kan ten koste van de plek van Berg gaan. "Maar iedereen vergeet dat hij hier pas twee weken speelt."