[WTT] Een week lang toptennis in Ahoy'

Afgelopen week vond in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy' de 37ste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament plaats. Gisteren wist Robin Söderling de finale te winnen en liet vereeuwigen op de boarding van het sportpaleis. Natuurlijk zijn er nog meer opmerkelijke en minder opmerkelijke feiten. Hieronder een overzicht:

Meeste aces:
De meeste aces werden geslagen door de toernooiwinnaar. Robin Söderling wist 52 maal een service direct tot punt te verwerken.

Mooiste actie op het centre court:
Gaël Monfils die nadat hij een eenvoudige volley had gemist vrijwillig vijfmaal een push-up deed.

Ongelukkigste verliezer:
Andrey Golubev uit Kazachstan verloor niet éénmaal zijn service tegen finalist Mikhail Youzhny. Toch verloor hij in twee tiebreaks de partij.

Meest ongelukkige speler:
Robin Haase trof het niet met zijn loting. Hij moest het in de eerste ronde opnemen tegen de nummer vijf van de wereld, Tommy Robredo. Kon niet deelnemen aan het dubbelspel doordat Thiemo de Bakker zich terugtrok en kreeg ook nog eens last van een voedselvergiftiging waardoor hij het toernooi van Belgrado moest laten schieten.

Ongelukkige verjaardag:
De Servische Viktor Troicki vierde zijn verjaardag in Ahoy'. Echter had de tennisser het zich allemaal iets anders voorgesteld. De 24-jarige Troicki blesseerde zich in het duel met Jurgen Melzer en moest opgeven.

Mooiste comeback:
In de beslissende set stond Igor Sijsling met 5-2 achter. Toch wist de Nederlander deze achterstand om te buigen in een overwinning en daarmee het publiek in het Rotterdamse Ahoy' op de stoelen te krijgen.

Kort maar krachtig:
Eindelijk was hij er dan, James Blake maar lang kon toernooidirecteur Richard Krajicek niet van zijn aanwezigheid genieten. Marcos Baghdatis sloeg hem namelijk na één ronde al weer naar huis.

De aanhouder wint niet:
Een record van Martin Verkerk en Mark Koevermans verdween uit de boeken. Zij verloren namelijk allebei vier partijen in de eerste ronde. Lopez verloor dit jaar voor de vijfde maal in de eerste ronde. Volgend jaar probeert Lopez het opnieuw.