Crysis 2 in een nieuw New York

Crytek onthult wat nieuwe details over hun nieuwste telg in de Crysis serie. Al eerder was bekend dat de actie van het regenwoud naar de stedelijke jungle ging verhuizen, maar nog niet hoe men dit voor ogen had.

Het vervolg speelt zich dertien jaar later af en verplaatst de strijd om de aarde naar een nieuw eiland: Manhattan. "Maar dit is niet het New York die je kent, of al eerder hebt gezien in films of andere spellen", volgens Crytek directeur Cevat Yerli.

"I Am Legend en The Day After Tomorrow waren uniek en hadden beide een eigen versie van New York. Het New York in Crysis 2 zal eveneens een ander New York zijn. Verwacht het groter en aangepast naar omstandigheden waar het vernieuwde Nanosuit er zeker nut heeft. Om maar een voorbeeld te noemen: Tactical mode zal jouw alertheid zo verhogen dat je van ver al het grind zal horen waarop de vijand loopt.

Volgens uitvoerend producent Nathan Camarillo zal de vernietiging van de aarde door de mens en de daarbijbehorende littekens in het milieu in het spel zichtbaar zijn. Crytek is er van overtuigd dat hun interpretatie uniek zal zijn. De CryEngine 3 zorgt er voor dat de stad er realistisch uit moet komen te zien.

Het spel zal het vierde kwartaal dit jaar op de PC, Xbox 360 en PS3 uitkomen. De systeemeisen voor de PC zijn nog niet bekend.

Crysis 2

Zou Sinatra dit bedoeld hebben?