Zanger The Knack van hit My Sharona overleden

De zanger en bassist Doug Fieger van de band The Knack, die in 1979 een wereldhit scoorde met 'My Sharona', is overleden. Hij stierf op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker in zijn woning in Californië, meldde de band op zijn website.

The Knack maakte eind jaren zeventig furore in het clubcircuit van Los Angeles. Hun debuutalbum 'Get The Knack', met daarop 'My Sharona', werd in elf dagen tijd voor slechts 17.000 dollar gemaakt.

My Sharona werd wereldwijd een ongekend succes en het muziekblad Rolling Stone vergeleek de band met The Beatles. Maar het succes van de hit wist de band daarna nooit meer te evenaren. In 1982 ging de band door ruzie uiteen, maar later zou The Knack nog geregeld opnieuw samenkomen.

In 2006 raakte Fieger tijdens een optreden gedesoriënteerd, kreeg hoofdpijn en vergat de tekst van de liedjes die hij aan het zingen was. Het bleek dat hij twee hersentumoren had. Hij werd geopereerd en bestraald en ging later opnieuw optreden. Daarna kreeg hij echter longkanker.