Vancouver Update 23:00

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur Nederlandse tijd op FOK!sport. In het weekend verschijnt de ochtendupdate rond 10:00 uur online.

Goed nieuws kwam er van het Nederlandse schaatsfront. Stefan Groothuis kampte met een infectie aan de luchtwegen, maar net op tijd lijkt hij hiervan hersteld te zijn. Het feestvarken van gisteren Sven Kramer is nu helemaal los. Hij zegt zelf ontspannen naar de volgende afstand toe te kunnen leven na zijn goud van gisteren. De Let Haralds Silovs had gisteren de primeur door als eerste sporter op de Winterspelen ooit op één dag op twee disciplines uit te komen. Erg goed ging dit echter niet.

De Biatleten reden vandaag de tien kilometer sprint. De titel ging verrassend naar de Fransman Vicent Jay. Hij bleef de Noor Emil Hegle Svendsen en de Kroaat Jakov Fak voor. De grote favorieten Christophe Sumann en Ole Einar Bjørndalen kwamen er niet aan te pas. De Rus Nijas Nabejev als bij de Est Kaspar Kokk zullen tot 17 februari niet in actie mogen komen omdat de FIS geconstateerd heeft dat hun bloedwaarden te hoog waren. Bij de Noordse combinatie tenslotte gaat de Fin Janne Ryynänen aan de leiding. Hij verdedigt na het springen een ruime voorsprong op onder meer Todd Lodwick en Christoph Bieler.