Uitslagen Eredivisie speelronde 23

Dit weekend werd in de Eredivisie de 23e speelronde afgewerkt. De gehele top 3 kwam tot winst, onderin wisten ADO Den Haag en Sparta weer eens drie punten bij te schrijven.

N.E.C. Nijmegen heeft vrijdagavond toch wel verrassend met 4-2 gewonnen van NAC Breda. De van de jeugd overgekomen Nuytinck brak in de achttiende minuut de wedstrijd open en maakte de 1-0. Snoyl maakte na 25 minuten gelijk, drie minuten later gevolgd door een voorsprong voor NAC via Lurling. Met zijn tweede van de avond wist Nuytinck de thuisploeg weer op gelijke hoogte te brengen. Na rust waren het Radomski en Pothuizen die in een periode van twee minuten (57, 59) de zege voor N.E.C. wisten veilig te stellen: 4-2. Ajax-huurling Sarpong vervulde een hoofdrol voor de Nijmegenaren, bij alle vier de doelpunten zorgde hij voor de assist.

FC Twente heeft gisteravond op het nippertje puntverlies tegen Vitesse weten te voorkomen. Het beslissende doelpunt viel pas in de 92e minuut. Voor rust was Vitesse heer en meester tegen Twente, maar zag dat overwicht nog niet uitbetaald in doelpunten. Na rust leed Stoch knullig balverlies, wat direct werd afgestraft door Verhaegh. Twente zette nu aan, maar Vitesse hield nog lang stand. In de 82e minuut kwam er dan eindelijk een doelpunt voor de nummer twee van de Eredivisie, Ruiz wist de bal achter Velthuizen te krijgen. Na een fout van Vitesse-verdediger Greene zorgde Stam er voor dat Twente alsnog de volle winst pakte: 1-2.

Het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord eindigde in 0-0. Het duel werd tien minuten voor tijd korte tijd stil gelegd wegens kwetsende spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Van Sichem. Na een oproep van Utrecht-trainer Du Chatinier aan het Utrechtse publiek werd de wedstrijd weer hervat. FC Utrecht mocht het meeste aanspraak maken op de overwinning. De thuisploeg had meer aanvalsdrang dan Feyenoord, hoewel die ploeg via Wijnaldum wel de grootste kansen van de wedstrijd had. Aangezien beide ploegen hun kansen niet verzilverden eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0.

Ajax won gisteren de vaak lastige uitwedstrijd bij sc Heerenveen: 0-2. De 'topper' tussen Heracles Almelo en PSV eindigde in een 0-1 overwinning voor de ploeg uit Eindhoven. Toivonen maakte in de 58e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.