CDA weer grootste partij in peiling

Het CDA lijkt electoraal geen last te hebben van de reactie die het kabinet afgelopen week gaf op het rapport van de commissie-Davids over 'Irak'. De christendemocraten winnen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond twee zetels en komen uit op 27. Het CDA passeert hiermee de PVV, die vorige week de eerste plaats innam met 26 zetels. Deze week zakt de partij van Geert Wilders terug naar 25.

De PvdA en de SP verliezen beide een Kamerzetel en zakken naar respectievelijk vijftien en dertien zetels. GroenLinks wint er juist een en stijgt naar veertien. Ook VVD en D66 verliezen een zetel en staan in de peiling op respectievelijk 22 en 20 zetels. De ChristenUnie en Trots op NL krijgen er een zetel bij. Verdonks partij zou nu twee vertegenwoordigers in de Tweede Kamer krijgen.

Ongeveer de helft van de kiezers hoopt dat het kabinet voor de zomer valt, zo blijkt uit de peiling. Een derde denkt dat dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. CDA-kiezers staan duidelijk meer achter het kabinet dan PvdA'ers.

Geen last van rapport commissie-Davids (foto: FOK!)