Vancouver Update 9:45 uur

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur Nederlandse tijd op FOK!sport. In het weekend verschijnt de ochtendupdate rond 10:00 uur online.

Het belangrijkste nieuws voor ons land was natuurlijk het goud van Sven Kramer op de 5.000 meter. Kramer moest van de favorieten het eerste aan de bak, maar hij slaagde erin een tijd neer te zetten die niet werd verbeterd. De Zuid-Koreaan Seung-hoon Lee pakte verrassend het zilver, brons ging naar de Rus Ivan Skobrev. De gouden plak die Sven Kramer binnenhaalde betekende de 100ste gouden plak voor Nederland op de Olympische Spelen.

Ook bij het shorttrack kwamen er Nederlanders in actie. De aflossingsploeg bij de vrouwen slaagde er niet in de finale te bereiken. Liesbeth Mau Asam, Jorien ter Mors en Annira van Doorn kwamen ook in actie op de 500 meter maar werden daar in de series uitgeschakeld. Ook de mannen slaagden er niet in om voor een verrassing te zorgen. Sjinkie Knegt en Niels Kerstholt werden allebei in de halve finales van de 1.500 meter uitgeschakeld. De titel op de 1.500 meter bij de mannen ging naar de Zuid-Koreaan Jung-Su Lee. De Amerikaan Ohno pakte het zilver en werd daarmee de succesvolste olympische shorttracker ooit omdat het zijn zesde olympische plak was.

De titel op de 7,5 kilometer sprint voor vrouwen bij het biatlon ging verrassend naar de Slowaakse Anastazia Kuzmina. Magdalena Neuner, zesvoudig wereldkampioene, werd tweede. Het brons ging naar Marie Dorin uit Frankrijk. Bij het freestyle skiën ging het goud op de moguls bij de vrouwen naar de Amerikaanse Hannah Kearney. Ze was in de finale titelhoudster Jennifer Heil te snel af.

In Groep A van het ijshockey bij de vrouwen was Canada een paar maten te groot voor Slowakije. Het gastland won met 18-0. In dezelfde groep had Zweden eerder op de avond met 3-0 gewonnen van Zwitserland. Bij het rodelen staat de Duitser Felix Loch na twee van de vier runs aan de leiding bij de singles. Morgen worden de laatste twee runs verreden.